Cockpit-app

Anwender Jenny und ihre Familie laufen durch die Dünen

De app voor prothesen en orthesen van Ottobock

Met de Cockpit-app kunt u diverse elektronische prothesen en orthesen van Ottobock gemakkelijk via uw smartphone aan uw dagelijkse behoeften aanpassen. Al naar gelang de functies van de prothesecomponent kunt u bijvoorbeeld vooringestelde MyModes voor bepaalde activiteiten kiezen, informatie zoals de laadtoestand van de accu opvragen, extra functies in- of uitschakelen en instellingen aanpassen.

Beispiele der Funktionen der Cockpit App wie individuell voreingestellte MyModes und einstellbare Parameter.

Functies van de Cockpit-app

Met de Cockpit-app kunt u bijvoorbeeld:

  • gemakkelijk wisselen tussen de basismodus en eigen MyModes
  • de laadtoestand van de accu van een prothesecomponent opvragen
  • meldingen van de prothesecomponent weergeven en parameters fijn afstellen
  • extra functies van de prothesecomponent in- of uitschakelen

Het aantal en het soort MyModes, functies en instelbare parameters is afhankelijk van de gebruikte prothesecomponent.

Veelgestelde vragen bij de Cockpit-app

Hoe kan de taal van de app worden gewijzigd?

De taal van de app en individuele namen voor MyModes worden via de prothese- of orthesecomponent ingesteld door de orthopedisch instrumentmaker.

Wat zijn de minimumeisen voor Android en Apple mobiele apparaten?

Android: mobiele apparaten met Bluetooth 2.1 of hoger en Android besturingssysteem vanaf versie 4.1.

Apple: iPhone®, iPod®, iPad® met Bluetooth 4.0 LE of hoger (bijv. iPhone 4S of nieuwere modellen) en iOS besturingssysteem vanaf versie 9.3.

Welke mobiele apparaten zijn getest op compatibiliteit met de Cockpit-app?

Bij de downloads op deze pagina vindt u een lijst met wereldwijd veelgebruikte mobiele apparaten van verschillende fabrikanten, die wij met succes hebben getest op compatibiliteit met de Cockpit-app en met onze prothese- en orthesecomponenten.

Per model van een mobiel apparaat kunnen er afhankelijk van het land en de mobiele provider verschillen zitten in de hard- en software. Daarom kan Ottobock niet garanderen dat ieder door ons geteste model van een mobiel apparaat overal compatibel is met de Cockpit-app en met onze prothese- en orthesecomponenten

Welke prothese- en orthesecomponenten zijn compatibel met de Android-versie van de Cockpit-app?

De hieronder vermelde componenten zijn compatibel met de Android-versie van de Cockpit-app. Het versienummer van de component vindt u op de titelpagina van de gebruiksaanwijzing:

- C-Leg (versies 3C98-3* en 3C88-3*)

- Genium (versies 3B1-2; 3B1-2=ST; 3B1-2=9.2; 3B1-2=ST-9.2; 3B1-3; 3B1-3=ST)¹

- Genium X3 (versies 3B5-2, 3B5-2=ST, 3B5-3, 3B5-3=ST)¹

- Meridium (1B1; 1B1-2)

- C-Brace scharniereenheid (17KO1)

¹Voor zover de Genium en Genium X3 zijn geproduceerd vóór medio 2015, is mogelijk nog een actualisering van de prothesecomponent door een Ottobock servicevestiging nodig.

Is mijn prothese- of orthesecomponent ook compatibel met Apple-apparaten?

Alleen nieuwe versies van de componenten met speciale elektronische onderdelen en aangepaste software zijn compatibel met Apple mobiele apparaten. De nieuwe versies van de componenten zijn speciaal gekenmerkt. Welke componenten compatibel zijn, kunt u controleren met behulp van de handleiding in de downloads op deze pagina.

Kunnen oudere componenten worden omgebouwd, zodat ze compatibel zijn met Apple-apparaten?

Alleen componenten die al compatibel zijn met de Android-versie van de Cockpit-app, kunnen eventueel zo worden omgebouwd, dat ze compatibel zijn met Apple mobiele apparaten.

Een eventuele ombouw is afhankelijk van diverse factoren zoals model, versie, leeftijd, servicepakket van de component en nationale voorschriften. De kosten voor het ombouwen, dat veel werk met zich meebrengt, moet de gebruiker zelf betalen. Componenten die worden omgebouwd voor Apple mobiele apparaten, zijn niet meer compatibel met de afstandsbediening 4X350.

Vragen bij de Cockpit-app

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw orthopedisch instrumentmaker of u kunt ons een e-mail schrijven op cockpit@ottobock.com

Alle merken van derde partijen zijn eigendom van de betreffende partijen.